VAN ONRUST NAAR RUST. DAT WIL JIJ TOCH OOK?

ONTDEK HOE JE WERK EN PRIVÉ IN BALANS KRIJGT.

HERKEN JE DIT?

DE (HOGE) WERKDRUK

De werkdruk in de zorg is al jaren enorm hoog. Door de komst van covid is deze alleen maar toegenomen.

De meeste medewerkers die ik spreek geven aan: “het hoort er nu eenmaal bij.

Niet zeuren, maar gewoon doorgaan!” Op je werk wil je alles geven, maar thuis is dan je energie volledig op.

Dat veroorzaakt spanning en levert je veel stress op!

OPGEVEN STAAT VAAK NIET IN HET WOORDENBOEK 
VAN DE ZORGMEDEWERKER

De maar-gewoon-altijd-doorgaan mentaliteit kan een mooie eigenschap zijn. 
Deze helpt je goed voor de ander te zorgen. Maar het helpt je niet om je stress en spanning weg te nemen. 
De vraag is: wie zorgt er eigenlijk voor jou?

Stefan Kroft

“Carola laat je op een hele prettige ongedwongen manier tot de kern van je probleem komen, door de juiste vragen te stellen en ondertussen de emotie en de reacties van de paarden te lezen als je antwoord geeft. Ze betrekt je daar ook volledig bij.”  – Fotograaf

ZORG GOED VOOR JEZELF!

Je kunt als professional leren om goed voor jezelf te zorgen. Ik zie hier om me heen veel medewerkers me worstelen. Je kunt de signalen leren herkennen die je lijf aangeeft als het je even teveel wordt. Iedereen is en reageert anders bij langdurige stress. Ik leer je om weer baas over je eigen stress te worden. Wat heb je nodig om weer met plezier te kunnen functioneren in je dagelijkse leven? In de afgelopen jaren dat ik als coach werk, heb ik veel mensen kunnen laten inzien dat ook zij goed mogen zorgen voor zichzelf. Ze zijn in staat om draagkracht en -last in balans te houden. Ze weten waar hun grenzen liggen. Ze hebben geleerd dat ‘moeten’, is vervangen door ‘mogen’ en ‘willen’.

DIT GA JE LEREN

INTAKEGESPREK

1:1 COACHING

TELEFONISCH

Een persoonlijk intakegesprek via ZOOM of op locatie. Hierin kijken we samen waar jouw knelpunten zitten.

Minimaal 3 keer een individuele coachsessie op locatie. Om de 2 á 3 weken. De coachsessies vinden zoveel mogelijk plaats in de buitenlucht. Leer hoe je je draaglast en stress vermindert.

Een keer per 6 weken een telefonische coachsessie van 30 minuten. Zo behoud je goed je focus. Hierna kun je concreet met je doelen aan de slag.

HOE ZIET JOUW VERANDERING ERUIT?

Tijdens de individuele begeleiding draait het om jouw eigen vragen en ontwikkeling. Waar loop je tegenaan? Mijn begeleiding gaat je helpen. Ik begeleid jou vanuit je eigen proces zonder oordeel of persoonlijke mening. Hierdoor ga je in een veilige omgeving ontdekken wat je nodig hebt. Je hebt inzichten gekregen waardoor je je grenzen kan aangeven.

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de zorg. De laatste jaren als leidinggevende. Ook ik heb daarbij een enorm hoge werkdruk ervaren, totdat het mij na ruim 25 jaar te veel werd en ik besloot iets anders te gaan doen. Dat heeft geleid tot een aantal intensieve coachopleidingen, onder andere met paarden. Het waren de paarden die mij enorm veel inzichten gaven, waardoor ik ontdekte hoe het kwam dat ik toen zoveel stress heb ervaren. Ik leerde hoe het anders kan. Maar mijn hart ligt bij de zorgsector. Ik ken de sector, ik deel de passie en ik zie gebeuren hoe het ziekteverzuim in de sector blijft stijgen.

VOOR WIE?

Het programma ‘Baas over eigen stress’ is niet bedoeld voor de gelukkige medewerkers die fluitend naar hun werk gaan en vrolijk en energiek thuiskomen. Ook als je je werkplezier een 10 geeft is dit traject niet geschikt.

Maar als je als medewerker eenvoudige, direct toepasbare handvatten aangereikt wilt krijgen om jouw werkdruk en stress de baas te kunnen zijn dan help ik je graag!

CarEquine.
“Omdat elke professional het verdient om met plezier en passie het vak uit te oefenen.”