AAN DE LEIDING MET LEIDINGGEVEN

VERBETER JOUW LEIDINGGEVENDE KWALITEITEN IN 1 DAG!

 
Als leidinggevende sta je voor constante uitdagingen. Van het navigeren door teamdynamiek tot het nemen van moeilijke beslissingen. Hieronder enkele veelvoorkomende problemen waarmee leidinggevenden geconfronteerd kunnen worden:

Communicatieproblemen: Effectief, begrijpelijk en voor iedereen duidelijk communiceren kan een constante uitdaging zijn.

Teamconflicten: Conflicten tussen teamleden of afdelingen kunnen de werksfeer negatief beïnvloeden.

 Veranderingen beheren: Veranderingen binnen een organisatie kan weerstand oproepen en de werkomgeving beïnvloeden.

Loyaliteit en betrokkenheid: Hoog niveau van betrokkenheid en loyaliteit binnen het team kan een voortdurende inspanning vereisen.

Werk-/privébalans: Evenwicht tussen werk en privéleven kan moeilijk zijn, vooral als leidinggevenden de neiging hebben om overuren te maken.

TERWIJL JE JUIST VOOR OGEN HAD DAT...

Het succesvol aanpakken van deze problemen vereist vaardigheden op het gebied van communicatie, conflicthantering, stressmanagement en leiderschap.

Een leiderschapstraining met paarden, gebaseerd op de principes van dienend leiderschap zoals waargenomen in paardenkuddes, richt zich op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden door middel van interactie met paarden.

Want leiders in een paardenkudde vertonen vaak dienend leiderschap. Dienend leiderschap is een leiderschapsbenadering waarbij de nadruk ligt op het dienen van anderen en het bevorderen van hun welzijn en ontwikkeling. In het geval van paardenkuddes betekent dienend leiderschap dat de leiders de behoeften van de kudde vooropstellen en zich inzetten voor het welzijn van de groep. Dit zou bij de mens niet anders moeten zijn.

Het opbouwen van vertrouwen is een essentieel onderdeel van leiderschap. Paarden zijn van nature prooidieren en zijn gevoelig voor de intenties van de mensen om hen heen. Het opbouwen van vertrouwen met een paard vereist geduld, consistentie en eerlijkheid, wat parallel kan worden getrokken naar het opbouwen van vertrouwen in een leiderschapssituatie

Leiderschap gaat over verbinding aangaan. Respect hebben voor elkaar en elkaar zien. De ander uitnodigen om te volgen en van daar uit de samenwerking aan gaan.

Dirk-Jan Eemhof

“Tijdens deze training kreeg ik al snel inzicht in mijn sterke kanten. Ik heb veel praktische handvatten gekregen die meteen toepasbaar waren in mijn eigen team, het was daarnaast ontzettend leuk om met de paarden samen te werken.” 

Teammanager ICT-bedrijf

WAT LEER IK JE DEZE DAG?

  • Effectieve communicatie: De training legt de nadruk leggen op het verbeteren van communicatievaardigheden, zowel verbale als non-verbaal.
  • Vertrouwen opbouwen: Het opbouwen van vertrouwen tussen deelnemers en het paard staat centraal. Deelnemers leren dat vertrouwen gebaseerd is op consistent gedrag, eerlijkheid en het tonen van zorg voor anderen.
  • Bescheidenheid: dienend leiderschap bij paarden is niet gebaseerd op autoriteit, maar eerder op respect en vertrouwen. Ze moeten begrijpen dat het vertrouwen van het paard gewonnen moet worden en niet afgedwongen kan worden.
  • Leiderschap in actie: deelnemers worden aangemoedigd om de geleerde principes toe te passen in teamoefeningen met paarden, waarbij ze leiderschapskwaliteiten in de praktijk brengen en de feedback van de paarden gebruiken om hun leiderschap te verbeteren. Je hebt je eigen visie glashelder. Je kent je eigen gedragspatronen.
  • Leid je team: je weet hoe je je teams zo aanstuurt zodat ze zelfstandig functioneren en je verwachtingen overtreffen. Je hebt inzicht in de onderstroom, waardoor je op het juiste moment handig intervenieert en de hoeveelheid ‘gedoe’ minimaliseert.

Deze 1-daagse training zal je helpen om een effectievere, zelfbewuste en dienend leider te worden.

ZO ZIET DE LEIDERSCHAPSDAG ERUIT

We starten om 9.30 uur met een warm welkom, samen met koffie, thee en wat lekkers.

Na een kennismakingsronde gaan we aan de slag. We gaan met diverse oefeningen binnen en buiten aan de gang. Dit gebeurt met en zonder de paarden. Rond de middag gaan we genieten van een heerlijke lunch.

Na de lunch gaan we buiten met de paarden aan de slag. We gaan diverse oefeningen uitvoeren.

Tegen 16.00 gaan we evalueren en afsluiten.

Kortom: paarden geven je direct eerlijke en loepzuivere feedback waar jouw mogelijkheid tot groei zit. Op een subtiel niveau. Een betere spiegel voor je leiderschapsgedrag is er niet.

DAAROM KIEZEN VOOR LEIDERSCHAP
MET PAARDEN

De belangrijkste reden dat ik ook met paardencoaching werk in dit programma:

Paarden leren je heel snel wat groepsdynamica, kuddegedrag bij mensen, werkelijk betekent. Ze geven je een haarfijn doorkijkje in jouw leiderschapsgedrag, ook op non-verbaal niveau. Ze laten je precies zien waar je nog blinde vlekken hebt waardoor je nog niet genoeg leidinggeeft aan je groep. En soms ook niet aan jezelf. Ideaal dus voor mensen zoals jij, die de leider van een ‘kudde’ zijn, die het beste willen leren en dat vooral snel willen implementeren.

“Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de zorg. De laatste jaren als leidinggevende. Ook ik heb daarbij een enorm hoge werkdruk ervaren, totdat het mij na ruim 25 jaar te veel werd en ik besloot iets anders te gaan doen. Dat heeft geleid tot een aantal intensieve coachopleidingen, onder andere met paarden. Het waren de paarden die mij enorm veel inzichten gaven, waardoor ik ontdekte hoe het kwam dat ik toen zoveel stress heb ervaren. Ik leerde hoe het anders kan. Maar mijn hart ligt bij de zorgsector. Ik ken de sector, ik deel de passie en ik zie gebeuren hoe het ziekteverzuim in de sector blijft stijgen.” – Carola

Ontdek Leiderschap op een Unieke Manier!

HET PROGRAMMA IS BEDOELD VOOR

Mijn leiderschapstraining met paarden biedt een ervaringsgerichte benadering van leiderschapsontwikkeling die verder gaat dan traditionele trainingen.

Met directe feedback van mijn paarden, die fungeren als spiegels van je leiderschapsstijl, krijg je diepgaande inzichten en concrete vaardigheden die je direct kunt toepassen.  Dit is, ook als je niets met paarden hebt, de meest snelle en effectieve vorm van leiderschapstraining.

Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale signalen en bieden directe feedback.