tot de kern met paarden

Wat is de rol van de paarden hierbij? Zij reageren op de non verbale reacties van de cliënt. Door de paarden in te zetten kom je veel sneller tot de kern.

Ik geef de coaching bij mij thuis. In overleg kan het ook op een andere locatie.

WIE BEN IK?

Ik ben Carola Fernhout, getrouwd en moeder van drie kinderen.


verpleegkundige achtergrond

Van origine ben ik verpleegkundige. Ik heb jaren op de Intensive Care en Spoed Eisende Hulp gewerkt. Daarbij ben ik ruim acht jaar leidinggevende op de Spoed Eisende Hulp geweest. Ik kan gerust zeggen dat ik de nodige ervaring en kennis heb in moeilijke situaties.


ervaringsdeskundige

Nadat ik een aantal jaren geleden zelf te maken kreeg met een burn-out, kwam ik in aanraking met coaching met behulp van paarden. Deze vorm van coaching heeft me snel doen inzien waar ik zelf invloed had op mijn situatie. Uiteindelijk heeft het mij de keus doen maken om het ziekenhuis te verlaten. Ik heb meerdere opleidingen voor de coaching gevolgd.


luisteren en motiveren

Mijn kracht zit in goed te luisteren en mensen te kunnen motiveren om zelf in beweging te komen.

motiverende gespreksvoering

Ik werk met onder andere Motiverende gespreksvoering. Deze Evidence based gespreksvoering heeft als doel om gedragsverandering bij cliënten op gang te brengen. In twee fasen staat het ontwikkelen van de motivatie van de cliënt om te veranderen centraal.

gefaseerde aanpak

De aanpak van motiverende gespreksvoering is in twee fasen ingedeeld. In de eerste fase staat het ontwikkelen van de motivatie van de cliënt om te veranderen centraal. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende gesprekstechnieken. Er is in deze fase vooral aandacht voor het verkennen van de ambivalentie van de cliënt (die aan de ene kant wel wil veranderen, maar tegelijk ook niet) en het ontlokken van uitspraken gericht op verandering bij de cliënt. Als de motivatie sterk genoeg ontwikkeld is, gaat de coach over naar de tweede fase. Deze fase richt zich op het versterken van de betrokkenheid bij veranderingen van de cliënt. De coach helpt bij het ontwikkelen van een plan om de verandering te realiseren. De cliënt wordt door het stellen van vragen gestimuleerd zijn of haar eigen wensen en plannen te bedenken.

werken vanuit oplossingen

Er wordt gekeken naar de kwaliteiten en mogelijkheden van de cliënt. Met behulp van het stellen van zogenaamde motiverende oplossingsgerichte vragen wordt er vanuit oplossingen en niet vanuit problemen gewerkt. Dus "waar sta je" en waar wil je naar toe werken.