OVER MIJ

Ik heb 28 jaar als verpleegkundige in de zorg gewerkt. Onder andere op de Intensive Care en Spoed Eisende Hulp. Daarvan ben ik ruim acht jaar leidinggevende op de Spoed Eisende Hulp geweest. Ik kan gerust zeggen dat ik de nodige ervaring enkennis heb in moeilijke situaties.

 Een aantal jaren geleden werd de hoge werkdruk in de zorg mij te veel. Het werkplezier was weggeëbd. Ik besloot hulp in te schakelen en ik kwam in aanraking met coaching met behulp van paarden. De paarden spelen al een rol in mijn leven sinds mijn jeugd. Deze vorm van coaching heeft me snel doen inzien waar ik zelf invloed op had in mijn situatie. Ik kwam erachter dat het niet alleen aan de hoge werkdruk lag. Als ik mijn inzichten eerder had verkregen was ik vast nog werkzaam geweest in de zorg

Achteraf is dat makkelijk gezegd. Ik weet hoe de collega’s in de zorg denken. Er heerst een maar doorgaan mentaliteit. Ze blijven klaarstaan voor de patiënten en hun collega’s. Niet zelden cijferen de medewerkers zichzelf daarbij weg. Dit is een mooie instelling echter ook een goede basis voor een hoog ziekteverzuim. Op het moment dat iemand zich ziek meldt zijn er vaak al vele grenzen overschreden.

 
Inmiddels weet ik dat dit anders kan! En ook op welke manier dat het beste kan. Ik ken de rol van leidinggevende en de rol van medewerker in de zorg. Ik weet hoe ik medewerkers inzichten kan geven in hun denkpatronen. Hoe ik de medewerkers kan laten inzien hoe ze om kunnen gaan met een hoge werkdruk, als ze deze ervaren. Hoe ik de medewerkers kan leren hoe ze het plezier in hun werk terug kunnen vinden.

TRAININGS RUIMTE

Mijn trainingen bied ik aan in mijn trainingsruimte in onze monumentale boerderij in Loon. Hier woon ik met mijn man, drie kinderen en mijn collega coaches, 2 paarden en 2 pony’s.